idajohanna

Kategori: Videor

Ida och Ellens jul - del 2 och 3

Onsdag 23/12

På onsdagsmorgonen fick vi skjuts av värdpappa till tågstationen. Väl där gav han mig en julbonus på 80 dollar, med motiveringen att det kommer vi behöva i NYC. Supersnällt! Vi tog tåget in till New York där vi började med att kolla in Bryant Park som både hade en julmarknad och skridskoåkning. Vi plockade upp varsin latte på Starbucks och promenerade vidare till Times Square där vi kollade runt i lite butiker. Slutligen kom vi fram till hotellet, nära Manhattan Mall, där vi checkade in och lämnade bagaget. Vi gick till Macy's för att titta på deras berömda julskyltning. Tanken var att vi sedan skulle hälsa på tomten, men den tanken var vi verkligen inte ensamma om att ha. Kön var drygt 1 h lång och då kände vi att vi hellre la den tiden någon annanstans. Ellen fick därför ta en bild med en av tomtenissarna innan vi gick vidare. Vi åkte även i de gamla rulltrapporna som finns inne på Macy's. Åh just det! Jag köpte äntligen ett par nya solglasögon från Ray-Ban. Supernöjd! Innan vi lämnade varuhuset skrev vi ett brev till tomten, "Santa Mail". De hade nämligen en Believe Campaign där de skulle donera 1 dollar för varje brev, upp till 1 miljon dollar, till Make-A-Wish. Vi ville självklart bidra. Efter Macy's kollade vi in den galet stora Victoria Secret-butiken och därefter blev det middag på Appelbee's - ribs, såklart! Värt att nämna är också att vi, som tydligen varit alltför optimistiska, bara burit omkring på ett paraply som vi sen fick dela på. Vi sprang genom ösregn med ett paraply och väl framme på restaurangen var vi båda två genomblöta på ena sidan och någorlunda torra på den andra. När vi ätit klart gav jag Ellen det som skulle vara hennes julklapp från mig, nämligen biljetter till att se Radio City Christmas Spectacular vilket är en julshow med the Rockettes. Det ska tydligen vara lite av en bucketlist-grej att göra i NYC i juletid. Det var verkligen fantastiskt! Dansarna var riktigt duktiga och musiken fick oss att komma i bättre julstämning. Efter showen tog vi en taxi (alltid lika roligt att vinka in en) till hotellet och köpte med oss yoghurt och frukt att äta som kvällsfika. Så hamnade vi framför Michael Bublés julshow som gick på tvn. Ett bra avslut på en underbar dag i NYC med min syster! <3

 

 

Klaras Video: Philadelphia & Amish Country

Nu när jag ändå är i farten med att ladda upp filmer tänkte jag dela Klaras fina video från när vi besökte Philadelphia och Amish Country i höstas. Vi åkte dit över en helg efter att ha haft 3 heldagar med lektioner. Det var riktigt kul och intressant. Jag åker gärna tillbaka till Philadelphia igen snart!

 

Ellen på besök - del 1

Jag har börjat jobba på en film från när Ellen var här på besök över jul. Jag insåg efter att ha lagt in alla bilder och filmer från endast de första tre dagarna att jag nog kommer få göra många små filmer istället. "Allt ska med!" som Ellen sa. Här kommer den första med vår återföreningskram en sen måndagskväll på JFK och dagen därpå då jag hann med att visa henne lite av Westport. Samma kväll tog också min värdfamilj oss till ett helt galet hus i Fairfield med så mycket juldekorationer att vi knappt trodde våra ögon. Det var en riktigt häftig upplevelse! Som på film!