idajohanna

Kategori: Student i Lund

Johan Glans @ Malmö Arena

I fredags hade jag en så så så kul kväll tillsammans med några av de bästa människorna jag vet! Vi började med att äta sushi och mjukglass på Emporia och sedan traskade vi över till Malmö Arena för att se en fullsatt föreställning med Johan Glans. Vi skrattade så att tårarna sprutade! En så himla välbehövd kväll!

 

 

Finaste tjejerna! <3

Lundakarnevalskön i snö och minusgrader

Kl 02.45 ringde klockan och det var dags att gå upp. Matilda och Anna kom till mig kvällen innan och vi lyckades väl slumra ett par timmar. Efter att ha klätt på oss tusen lager och fyllt en stor termos med kaffe, vandrade vi på snöbetäckta gator genom ett tyst Lund hela vägen till Lundagård. Vi som trodde att kön skulle vara för lång vid 03.30 och att vi skulle vara för sent ute för att lyckas knipa en karneveljsbiljett då... Det visade sig att kön ringlade sig från AF-borgen, förbi den stora fontänen, längs Universitetshusets vägg och nedför trappan. Strax därefter tog den slut, och vi kunde placera våra solstolar och ikea-kassar (fyllda med filtar, paraply och mat som skulle kunna räcka för flera dagar). Vilken stämning det var! Olika klungor spelade hög musik, folk hade fortsatt festa sen kvällen innan och ett och annat partytält var uppsatta. Tiden bara flög förbi! Det var lite för kallt för att sitta stilla, för just där vi satt blåste det, men tack vare musiken kunde vi dansa och hålla värmen. Därefter turades vi om att gå runt, nästan oavbrutet, eftersom det värmde upp våra frusna tår.

 

Vi köade i totalt nästan 9 timmar innan klockan slog 12 och folk började strömma in i AF-borgen. När vi reste oss insåg vi att det säkert var dubbelt så många människor framför oss som det hade varit då vi kom mitt i natten, och genast började vi oroa oss för att tillräcklig många skulle ha lyckats tränga sig för att vi skulle bli utan biljett. Väl inne i AF-borgen registerade man sig med ID, blev fotograferad (med röda, väderbitna kinder och håret på ända) och sen kunde man köpa biljetter till Karneveljen. Ja, det fanns massor av biljetter kvar! Därefter var det dags att mingla med de olika sektionerna som karnevalen innebär. Precis när vi gick in i lokalen fick vi höra att det var 500 personer som passerat framför oss, alltså hade vi inte alls behövt oroa oss över biljetterna. Tyvärr var man lite väl trött för att verkligen orka prata med alla och ställa kloka frågor. Jag undrar hur det gick för de som dessutom var fulla, eller hunnit bli bakis? Stegen hem var rätt tunga, men solen hade precis tittat fram och vi var nöjda över att ha klarat oss igenom utmaningen. Inga tår förfrös och vi slapp åka ambulans - rädslor vi haft kvällen innan haha.

 

Jag skulle vilja säga att detta är ett typiskt exempel på hur man faller för grupptrycket - jag som annars känner mig rätt bra på att stå emot haha. Alla jag pratat med hade hypat upp fenomenet kön. Vi kände oss delvis helt galna som gick upp så tidigt för att stå i kö i snö och minusgrader - för att få jobba gratis! Men nu har vi upplevt och överlevt kön och jag hade inte velat vara utan den erfarenheten! Det är liksom en del av hela karnevalskarusellen och vi har verkligen gått all in från början. Nu är jag otroligt spänd på att få veta var jag till slut kommer att hamna. Roligt kommer det att bli, oavsett vad min uppgift blir!

 

 

Tog inte många bilder under natten då det var för mörkt, men fler när ljuset äntligen kom framåt morgonen:

 

 

Johan Glans och David Batra fick stå längst fram i kön ett tag.

 

 

 

Läs mer om kön här:

SVT

Sydsvenskan 1

Sydsvenskan 2

 

 

Lundakarnevalen 2018

Inatt ska vi trotsa prognosen om minusgrader, klä på oss så många lager av kläder vi bara kan och gå bort till Lundagård för att ställa oss i kanske den längsta kö vi någonsin kommer att vara med om. Uppropet börjar klockan 12 på dagen. Tanken är att vi ska vara på plats redan kl 4, och det kan ändå vara på gränsen till att börja köa för sent. Jag har hört om flera som ska dit redan vid midnatt, direkt efter sittningar och fester. En härlig blandning av folk kommer det alltså att bli. Småfulla och morgontrötta.

Förhoppningsvis lyckas vi knipa varsin biljett till Karneveljen - festen som sätter igång hela Karnevalen - som sägs vara något man absolut inte får missa! Vi ses på andra sidan.

 

Bilder från Lundakarnevalen/Studentlund.

Studentlivet del 2

 

Baler

Först E-sektionens jubileumsbal VT17 och sedan Helsingkronas Snörsjöabal HT17.

 

TDC/Korridorsfester/Korrehäng

 

Jobbat på nation en hel del

 

Och så Lund - världens bästa studentstad! 

Studentlivet

Att jag inte är fullt godkänd på alla moment i senaste kursen kan vi bortse ifrån. Nu är jag i alla fall halvvägs igenom utbildningen och halvvägs till en kandidatexamen! Wiihoo! Att vi är 50% fysioterapeuter firades givetvis med en fantastiskt kul halvtidssittning, och eftersom den skulle äga rum på Helsingkrona nation hade vi hade både förfest (innan sittningen) och mellanfest (efter sittningen, innan utgången) i min korridor.

 

Livet som student har hållit mig sysselsatt. Det finns alltid något att hitta på i Lund - varje dag! Vill man så finns det oändligt med möjligheter att engagera sig i olika saker, eller att gå på olika evenemang. Själv var jag under termin 2 involverad som extrafadder i nollningen för de nya fysioterapeutstudenterna, och har annars kontinuerligt engagerat mig i främst Helsingkrona nation genom att arbeta på klubb, pub, restaurang och brunch. Under termin 3 var jag mentor till en utbytesstudent från Nederländerna genom en international buddy group för Medicinska fakulteten, vilket förstås också var väldigt roligt! Jag är numera även korridorsförman för min korridor - ett uppdrag som varierar i rolighetsgrad hehe. Jag har ett fullspäckat schema och om möjligt hade jag velat engagera mig ännu mer! Till våren är det dessutom Lundakarneval som absolut inte får missas! Jag, och tusentals andra, kommer att stå i den långa långa kön för att försöka knipa en plats att vara delaktiga i detta spektakel!

 

Här är ett urval av bilder från min tid som lundastudent hittills. Tyvärr har jag många gånger inte hunnit med att fota när vi haft som allra roligast, men lyckades ändå gräva fram ett antal. Så pass många att jag väljer att dela upp i två inlägg! 

 

Nollning 

 

Utbildning

  

Många roliga utgångar på nationer 

 

Sittningar 

Gatsby-tema

 

Hehe, det var ett skämt det där med vinet