idajohanna

Kategori: Student i Lund

Tour de Chambre

Något av det bästa jag gjort för att på riktigt komma in i Lunds studentliv är att bo i en korridor på nation. Här händer det alltid något! Förutom den dagliga dosen av snack i köket hittar vi i korren ibland på aktiviteter tillsammans, såsom sittningar, filmkvällar och korridorsfester. Minst en gång per termin planerar vi korridorsfest variant större, en så kallad TDC (Tour de Chambre), med tema och lekar. Efteråt bjuds vänner in till eftersläpp som varar hela långa natten. Vårterminens TDC gick i temat Game of Thrones och såhär snygga var vi då!

 

 

 

Praktik

 

Så var 6 veckor praktik - varav 3 veckor på Geriatrikavdelning på sjukhuset i Malmö och 3 veckor på Psykiatrin i Lund - avklarade och godkända! Check! Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande. Trots relativt kort praktik har självförtroendet som blivande fysioterapeut verkligen stärkts. Jag har bland annat självständigt fått instruera patienter om träningsprogram efter höftoperationer, utfört funktionsbedömningar och tränat massor på journalskrivning. Jag har deltagit och hållt i olika träningsgrupper, t.ex. Basal Kroppskännedom och avspänning. Och även om det har varit superkul med praktik (kanske till och med roligast på geriatrikavdelningen - praktikplatsen jag hade extrem ångest inför, helt i onödan) ska det bli ännu superkuligare att återgå till skolan. Nu startar sista kursen innan sommaren! 

Köpenhamn

Förra helgen var bästa Klara på besök! I höstas hälsade jag på henne i Norrköping och den här gången var det hennes tur att ta tåget till mig. Så himla mysigt att ses och prata minnen, catch up om nya händelser i livet och bara umgås! Efter en lugn fredagskväll bestämde vi oss på lördagen för att ta tåget över bron och spendera dagen i Köpenhamn.  Det var en solig men blåsig dag, och i vanlig ordning blev det mycket fika och massa promenerande! 

 

 

 

Väl tillbaka i Lund köpte vi pizza och taggade inför utgång. Eftersom vi inte hade något gästleg till Klara att använda på nation fick vi istället kolla in utbudet för icke-studenter. Så dansade vi hela natten på Herkules ("Herkan") vid stortorget! 

 

The dream is real - Antagningsbeskedet

FÖR JAG SKA PLUGGA PÅ UCLA!

I höstas ansökte jag till utlandsstudier vid University of California via Lunds Universitet och blev nominerad. Därefter jobbade jag superhårt med att få ihop den riktiga ansökan till universitet, fick rangordna mina top 3 campus (UC består av 10 skolor spridda i delstaten) och har väntat nervöst på besked sedan deadline i december. Jag hade fått veta att antagningsbeskedet kunde komma från och med början på mars till och med slutet av maj, det vill säga under hela våren, så det var inte till mycket hjälp för att lugna nerverna haha. Så i förra veckan kom det äntligen! 

  

Congratulations! You have been approved for participation in the University of California's Education Abroad Program at the UC Los Angeles campus.

 

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag om bara några månader befinner mig på ett av världens främsta universitet, mitt i storstaden Los Angeles och tillbaka i landet där allt tycks vara möjligt! Och att JAG kom in!? (Oh boy, jag måste börja tro mer på mig själv!) Så otroligt taggad på att påbörja mitt nästa stora äventyr! 

 

This happy!