idajohanna

Kategori: Resor

Midsommar '17

Förra året firade jag midsommar i den fantastiska staden Rom tillsammans med min bästa Klara. Det var en helt otrolig resa! Just på midsommarafton bytte vi ut nypotatis och jordgubbar mot ett kvällsbesök i lilla Vatikanstaten och övervägde (nästan) att bli religiösa då vi klev in i St Peterskyrkan. Wow wow wow vilket ställe! Återvänder mer än gärna till Rom i framtiden!  

 

 

Rom 2017 - del 3

 

Och sen kom vi till Vatikanen...

Roliga outfits för att, i extrem hetta, klä oss för att täcka axlar och knän. 

Nostalgiklubban!

Rom 2017 - del 1

Ser man på! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man säger. Det har ekat tomt på bloggen alldeles för länge nu och jag har, uppenbarligen, totalt misslyckats med att hålla bloggen vid liv. Det händer helt enkelt för mycket annat just nu. Livet är inte heller lika fyllt med äventyr som det var i landet over there, därmed sämre bloggmaterial. Och jag som trodde att det kunde komma en eller annan uppdatering här ibland. Får bli bättring med det!

 

Idag tänkte dela med mig av bilder (blogginlägg 1 av 3 pga många bilder haha) från den underbara resan jag och Klara gjorde till Rom i somras. Rom var A-M-A-Z-I-N-G! Vilken resa, vilken stad och vilket sällskap dessutom!

 

Med nästan 40 graders värme sökte sig alla turister till skuggan. 

Pingla! <3

<3

Old Town San Diego innan hemfärd

Så var vi framme vid resemånadens sista dag, och därmed sista inlägg! Efter detta har jag officiellt bloggat färdigt om mitt äventyr som au pair och på resande fot i USA. Bara sådär ett halvår senare. Kanske kommer det nu dyka upp lite annat vardagsrelaterat på bloggen. Vi får väl se hur jag känner hehe...

 

Resemånad dag 25
Tisdag 19/7

Frukost ingick på hotellet, men var som väntat ingen höjdare. De som känner mig vet ju vad jag tycker om vitt bröd med sötat jordnötssmör, och varför inte lite sockriga flingor och sockrig juice till det? I vanlig ordning i USA alltså.

Vi promenerade bort till San Diego Old town som var så himla mysigt och så coooolt! Vi tittade på en massa historiska byggnader och det kändes verkligen som att gå i kulisserna till en Cowboy-film. Så trots att jag inte hade tid att se så mycket av San Diego när jag väl var där är jag så glad att jag i alla fall hann se Old Town! Rekommenderas! 

Det fanns en gammal smedja där två snälla farbröder visade oss "how it's done".

Det var lika många saker inomhus. Livrädd att välta något!

Courthouse/City Hall

Teater i parken.

Lycklig som ett barn i en godisbutik haha.

 

På vägen tillbaka från Old Town stannade vi och åt lunch på en sushirestaurang vilket kändes som ett bra slut på resan! Vi fixade dessutom så att Andreas kunde ta över mitt kontantkort till sin telefon och därmed ha tillgång till både gratis sms, samtal och internet. 

En uber tog oss till flygplatsen där vi sa hejdå och skiljdes åt. Andreas fortsatte resa på sitt håll, nämligen till San Diego State University för att träffa en kompis. Jag skulle fortsätta min väg hem mot Sverige. 

Första flyget tog mig från San Diego till San Fransisco och jag lyckades somna redan innan planet lyfte. Minns hur jag fick såna där enorma ryck man kan få när man somnar, och tyckte så synd om snubben bredvid mig hahaha! San Francisco är en stad som funnits, och fortfarande, finns på min bucket list men från planet kunde jag i alla fall skymta stadens skyline och Golden Gate Bridge. Nästa flyg var mellan San Francisco och Frankfurt. Efter att ha ätit middagen som serverades och kollat på den gemensamma filmen Djungelboken var det dags för mig att försöka sova för att över huvud taget få någon natts sömn. Det var många lediga platser på planet så flera personer kunde ta upp några säten var att sträcka ut på. Jag ockuperade 3 intill ett fönster för mig själv. Av erfarenhet är det inte alltid så lätt för mig att sova om jag inte ligger riktigt bekvämt. Så det blev någon timme hit och någon timme dit, kanske max tre timmar sammanlagt. När jag på onsdagsmorgonen landade på Frankfurts flygplats kändes det nästan som hemma. Jag befann mig i alla fall i rätt världsdel. Från Frankfurt flög jag till Köpenhamn där familjen väntade på mig med viftande amerikanska och svenska flaggor. Det blev förstås både kram- och gråtkalas Läs här om hemkomsten till Sverige.

 

No filter needed för den vackra solnedgången jag fick beskåda när jag lämnade det otroligt häftiga land jag kallat mitt hem i över ett år. Det var mitt livs resa.