idajohanna

Kategori: Au pair i USA

Me Day

Fredag 17/6

För några år sedan kom Ari på ett koncept som tog sista dagen i skolan till en helt ny nivå. Dagen kallas Me Day och ska vara fylld med en massa roliga aktiviteter! Detta var en speciell Me Day eftersom att den var den sista, för hädanefter kommer det att kallas US Day då pojkarna börjar pre school till hösten. Efter skolan fick Ari alltså åka på en massa äventyr med sin mormor. Därefter lekte vi med vattenballonger och fikade på värdmarmors ljuvliga chokladkaka. 

 

Under dagen hade jag och de små varit över hos Klara och haft playdate. En allra sista gång. Fy vad det känns sorgligt att göra saker för sista gången. Jag får sluta att tänka så. Allra mest synd är det ju att våra små pojkar, som tycker så så mycket om varandra, inte kommer kunna leka längre. Våra små hjärtan <3 Jag passade på att krama lite extra på S och Klara sa hejdå till mina två. 

 

Update: Au pair-år snart över

Kan ju medge att jag inte varit särskilt duktig på att blogga de senaste veckorna. Vad har jag haft för mig då? Jag har bland annat ätit glass med Jessica, lunchat med Klara på Granola Bar, kollat in en Dog Festival i hundparken, haft playdate med Klara och lille S, haft filmkväll, hängt med Kim, legat på stranden, fikat och kollat på bio med Paula, sagt mitt första hejdå (!!), lagat tacolunch med Klara och Mathilda, shoppat med samma underbara två, snackat med både Julia och Matilda på FaceTime, och packat... Packat! Den här gången är det inte testpackning som gäller. Den här gången är det på riktigt. Mitt rum är en enda röra just nu.

Jag har nog fortfarande inte riktigt insett att mitt år snart är över. Jag kom väl nyss? Kan inte låta bli att bli sentimental när jag tänker tillbaka på allt jag varit med om och alla underbara människor jag träffat på vägen. Jag är så så tacksam att jag lämnade Sverige och gav mig själv den här möjligheten. Vilken grej! Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden hade jag fortfarande valt att åka. Jag ångrar det inte för en sekund! Om jag vill vara au pair igen? Tveksamt, men jag säger inte helt och hållet nej. På bloggen låter det säkert som om jag lever ett bekymmerslöst underbart liv här borta i staterna. Jag gullar med söta barn på arbetstid och åker på äventyr när jag är ledig. Men det är så mycket mer till au pair-livet än så haha! Det kan vara riktigt riktigt påfrestande ibland. Därför är jag också otroligt stolt över att jag lyckats möta de problemen och tagit mig igenom det här året. Starkare än någonsin förut!

Igårkväll när jag lagt de små fick Ari lära mig att spela NHL Hockey på Xbox. Jag lyckades göra ett par mål efter att okunnigt ha tryckt på kontrollens alla olika knappar. Gissa vem som i slutändan vann? "It's because I just know when to shoot" haha gulls <3 "It's so sad that you're leaving soon" sa han plötsligt jättesorgset, "When exactly are you leaving?" 

 

Jag lämnar om en vecka. En vecka!

 

Utgång

Lördag 11/5

Det blev ännu en festdag i NYC, för tredje helgen i rad! Får ju passa på nu när jag äntligen får och kan haha. Vi började med brunch på Le Souk nere i The Village, samma ställe som förra helgen. Därefter vinglade vi bort till Provocateur café. Vår promoter hade sagt att han skulle dit men ångrade sig i sista minuten, och vi kände att vi ville testa något nytt, så vi hörde helt enkelt av oss till en annan promoter. Väl vid Provocateur café gick allting bara fel. Vi fick inte tag i promotern, som sa att vi skulle höra av oss till hennes partner. I slutändan dök partnerns storebror upp och släppte in oss. Själva stället levde inte upp till våra förväntningar. Det var en klubb med "image girls only", vilket innebär att det är ett ställe för människor i modellvärden. Vi kände oss malplacerade trots att ungefär hälften där inne var personer vi brunchat med. Det var jäääättetråkigt. Istället lämnade vi och promenerade genom New Yorks gator i våra klackar. Hamnade till och med uppe på High Line Park där vi bestämde oss för att vara rebelliska mot modellvärlden och äta varsin glass haha.

Vi beslöt oss sedan för att testa om vi kunde komma in på PhD Downtown. Tidigare har vi varit på PhD Midtown. Vi hade ju ingen promoter men lyckades ändå prata in oss med vakten hehe. Utsikten där uppe var fantastisk över New Yorks skyline! Vi var dock fortfarande väldigt otaggade på party efter Provocateur café och effekten av drinkarna hade avtagit. Nu gick vi istället till närmsta pharmacy och köpte med oss mat att äta mitt på Times Square. Underbart ställe att avsluta kvällen på! I vad som känns som världens mittpunkt <3

 

Det blev inga bra bilder här haha. Too windy.

Ett försök till panoramabild. Verkligheten går inte att fånga på bild!

Kändisvimmel på Håkan-konserten

På valborg gick jag, Klara och Mathilda på Håkan Hellströms konsert i NYC, som ni kanske minns? Då kanske ni också minns att jag och Mathilda lyckades få till en selfie med inga mindre än Stellan och Alexander Skarsgård! Mathilda berättade för några veckor sedan att om man googlar på "Håkan Hellström konsert i New York" så kommer det upp några pinsamma bilder på oss haha. Se själva...

 

Bilden vi tog, där kameran tyvärr tog tid så de hann titta bort. 
Bilderna på google