idajohanna

Kategori: Au pair: Ansökan, matchning och innan avresa

"Jag är inte arbetslös. Jag är bara mellan arbeten"

Måste börja med att säga att det känns såå skönt med ett par veckors ledighet nu innan jag åker till USA. Det behövs verkligen efter drygt 10 månaders heltidsarbete då jag bara varit ledig några enstaka dagar åt gången. Dessutom känns det bra att ha gott om tid till att packa, jobba på mitt pre-departure project och träffa vänner innan avresan. 

 

Idag har jag njutit av att vara ledig. Jag och Andreas hade en lunchdejt på en asiatisk buffé och när han återvände till jobbet passade jag på att träffa Evelina i stan. Så kul att träffa henne igen! Vi njöt av solen och åt SUPERgod glass på ett nyöppnat ställe vid kanalen som jag tror heter Köld. Rekommenderas verkligen! De hade veganska alternativ baserade på mjölk från cashewnötter, och jag testade smakerna saltlakrits och choco storm. Godaste glassen på länge!

 

Eftersom att den äldsta pojken hade blivit så glad över vykortet jag skickade från Stockholm (och eftersom jag faktiskt köpte ett par vykort där med Emil i Lönneberga-motiv) bestämde jag mig för att skriva ett nytt vykort bara till honom. Ska strax åka och köpa "USA-frimärken" och posta det :)

Avskedsmiddag♡

Igår hade jag en avskedsmiddag med några av mina närmsta vänner. Det blev mat i amerikanska anda med hemmagjorda hamburgare och en American Chocolate Chip Cookie Cake med jordgubbar och glass till efterrätt!

 

Här kommer massor av bilder!

Pappa hade några amerikanska flaggor som jag dekorerade med i diverse blomkrukor. 

Vinnarna... 

Och förlorarna, haha! 

American Chocolate Chip Cookie Cake! (Recept här)

 

 

Tack för igår tjejer! Jag kommer att sakna er♡

 

Ett år sedan

 

Ett helt år?! Det är läskigt hur snabbt tiden går. Det känns som det var alldeles nyss jag hade studentmössan på mig, samtidigt som det har hänt väldigt mycket sedan dess. Jag visste redan då att jag skulle åka som au pair. På grund av att jag fick erbjudandet att jobba heltid på förskolan (Hur fantastiskt är inte det?! Går inte att tacka nej till!) sköt jag upp planerna ett år. Hela tiden trodde jag att det var London jag skulle till, tills i vintras då jag insåg att jag har mycket mer att utforska i USA och bara tanken kändes mer lockande. Här står jag nu ett år senare och har lärt mig såå mycket! Från att inte ha bytt blöja en enda gång i mitt liv till att ha sett precis allt i blöjväg. Jag har kommit in på arbetsmarknaden, fått jobba tillsammans med supertrevliga och duktiga arbetskamrater, tjänat ihop pengar att spara undan, lärt mig otroligt mycket om barn och deras olika behov. Det har varit jobbigt och slitsamt vissa stunder, men för det mesta har det varit såå kul! Jag är glad att jag inte åkte direkt efter gymnasiet och att jag är den här erfarenheten rikare. Och jag är glad att mitt arbete med barn inte tar slut nu utan fortsätter på andra sidan av Atlanten. 

Checklista

Jag har redan bockat av en hel del inför min avfärd men jag har några saker kvar att fixa. Detta blir en liten kom ihåg-lista:

 

[ ] Göra klart Pre-Departure Project!

[ ] Skicka efter Internationellt körkort (2 veckor innan)

[ ] Säga upp mobilabonnemanget

[ ] Besöka tandläkaren

[ ] Besöka frisören

[ ] Köpa färdigt presenter till värdfamiljen

[ ] Köpa adapter + förlängningssladd

[ ] Ta kopior på pass, visum, körkort + alla viktiga papper

[ ] Skriva upp viktig kontaktinformation till familjen

[ ] Skriva ut flygbiljetterna

[ ] Växla till dollar

[ ] Göra klart Pre-departure online-kurserna i mitt AuPairRoom

[ ] Gå hem från min sista arbetsdag

[ ] Besöka Mormor & Morfar

[ ] Besöka Farmor & Farfar

[ ] Goodbye Party med vänner

[ ] Packa

[ ] Åka