idajohanna

Kategori: Au pair: Ansökan, matchning och innan avresa

Check ✓

Hela den här veckan har jag bara gått och bockat av en massa saker som jag ville hinna med innan jag åker. Förra helgen var jag i Båstad hos Mormor och Morfar. I måndags träffade jag Julia på stan och sen åt jag lunch med Ellen hos Farmor och Farfar. I tisdags var jag hos frisören, sen hos Matilda och sen tog jag med Alpina på utflykt till Svedala hos Andreas. I onsdags var jag på besök på förskolan och var med på deras midsommarfirande. Såå kul att träffa både barnen och arbetskamraterna igen! I torsdags åt jag ute och såg Spy på bio med Andreas. I fredags var det midsommarafton och igår gick i princip hela dagen åt att packa. Idag myser jag med familjen, Andreas och ska säga hejdå till några släktingar till. Det har redan blivit många tårar, dels på grund av separationsångest och dels på grund av nervositeten inför imorgon. Jag ser verkligen fram emot att komma fram till värdfamiljen, för då borde allting ha gått som det ska under resan. Imorgon åker jag!

 

 

[x] Göra klart Pre-Departure Project!

[x] Skicka efter Internationellt körkort (2 veckor innan)

[x] Säga upp mobilabonnemanget

[x] Besöka tandläkaren

[x] Besöka frisören

[x] Köpa färdigt presenter till värdfamiljen

[x] Fixa fullmakt till mamma på banken

[x] Fixa adapter + förlängningssladd

[x] Ta kopior på pass, visum, körkort + alla viktiga papper

[x] Skriva upp viktig kontaktinformation till familjen

[x] Skriva ut flygbiljetterna

[x] Växla till dollar

[x] Göra klart Pre-departure online-kurserna i mitt AuPairRoom

[x] Gå hem från min sista arbetsdag

[x] Besöka Mormor & Morfar

[x] Besöka Farmor & Farfar

[x] Goodbye Party med vänner

[x] Packa

[ ] Åka

Presenter till värdfamiljen

 

6-åringen får tre böcker (självklara Pippi Långstrump och två Pettson & Findus ), en MFF-tshirt, Tom & Jerry-godispåse, som ju innehåller en massa svenska godisklassiker, och kolasnören som jag själv kommer ihåg var "roliga" att äta när man var i den åldern :)

 

Tvillingarna får leksaker från BRIO. En så kallad "bultbräda" som är bra för finmotoriken och en tax som ska locka barn till att gå. Dagisfröken gillar utvecklande leksaker! 

 

Till mina värdföräldrar har jag köpt boken Swedish Traditions som har en massa fina bilder och recept och beskriver de flesta av våra svenska traditioner och högtider. Det är verkligen en fin bok som jag rekommenderar som present! Jag har köpt en röd JellyBean-skål som jag fyllt med svenskt godis: Ahlgrens bilar, Gott & Blandat och Viva lakrits.

 

Eftersom jag ska resa med familjen och träffa olika släktingar köpte jag några "extra" presenter. Dessa innehåller kökshandukar med dalahästar på samt en smörkniv i trä med ett slags inbränt märke av en dalahäst. 

 

Jag har försökt ha personlig anknytning till presenterna. T.ex. JellyBean är design från Båstad där mamma är född och uppvuxen, MFF är Malmös stolthet och BRIO är skånskt. Alla presenter har något med Sverige att göra :)

 

Kostnader

Här tänkte jag summera alla mina utgifter i samband med au pair-äventyret. Den nödvändiga resan till Stockholm har jag räknat med.

 

Ansökningsavgiften + avbeställningsskydd (990 + 395 kr)

Programavgift (8690 kr)

Hälsokontroll (680 kr)

Nytt pass (350 kr)

Polisregisterutdrag (192 kr)

Visumfoto 5x5 + foto till internationellt körkort (200 kr)

Boka tid på Amerikanska ambassaden/Au pair-visum (1140 kr)

Tågresa + hotellövernattning i Stockholm (1025 kr)

Internationellt körkort (250 + 10 kr för porto)

 

TOTALT: 13 932 kr

 

Jag tycker inte att det är särskilt mycket pengar med tanke på att både försäkring, flygresa tur & retur och all möjlig hjälp från både STS och Aupaircare är inkluderat. Såå värt det!