idajohanna

Haleiwa Arts Festival

Resemånad dag 22
Lördag 16/7

 

Ny dag med nya äventyr! Vi satte oss på cyklarna och tänkte den här dagen cykla åt andra hållet längs vägen. Då stannade vi till på en strand kallad Turtle Beach (egentligen Laniakea beach) som är känd för att supermånga sköldpaddor vilar på stranden eller i vattenbrynet där. Tyvärr såg vi bara några enstaka sköldpaddor under vår vistelse på stranden. Vi snackade även med några frivilligarbetare som brukar hänga vid stranden för att informera och hålla koll så att inga dumma turister bryter mot lagarna och trakasserar sköldpaddorna. De berättade också att det är samma 30 sköldpaddor som håller till vid stranden och att de kan se skillnad på dem allihop. 

 

Vi satte oss på cyklarna igen och styrde mot närmsta staden Haleiwa. På vägen dit såg vi en skylt om att det pågick en Arts festival, och det ville vi ju inte missa! Förutom att gå runt och kolla på konstverk, fotografier och hantverk drack vi strawberry lemonades och åt supergoda sallader till lunch. Dessutom uppträdde ett gäng äldre med sång och hawaiiansk dans. Det var så himla härligt! Älskar när man ger sig ut på äventyr, utan att ha planerat något särskilt, och hamnar mitt i upplevelser som detta!

Det sjöngs och uppträddes.

Festivalen låg på ett stort gräsområde nära havet, där det var tätt med sköldpaddor i vattnet. 

Försökte efterlikna en bild av mormor i skuggan under ett palmträd.

Andreas köpte en meteorit av lärare som kallade sig själva "teachers who dig science". De hade en massa häftiga saker, så som dinosarietänder och smycket gjorda av dinosauriespillning, meteoriter och alla möjliga sorters stenar. Själv köpte jag fina handgjorda smycken på ett annat ställe.

 

Efter att ha smakat en glass av lokal tillverkare fortsatte vi in i den lilla staden Haleiwa. Vi låste cyklarna och gick runt och tittade i butiker. Andreas köpte en hawaiiskjorta och jag köpte mer solkräm av mitt nya favoritmärke Sunbum. Jag var dessutom supernöjd med ett inköp i en söt butik av en liten skylt som sa "This is my happy place" (som numera pryder fint i studenrummet). 

På kvällen lagade vi scrambled eggs med våra farmers market-grönsaker. Sent på kvällen, när det blivit tillräckligt mörkt, gick vi ner till stranden då Andreas ville testa att ta bilder av den vackra stjärnhimmeln. Bilderna blev fjasko, enligt Andreas, men jag tyckte det var fint ändå.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas