idajohanna

På New Yorks gator

Lördag 18/6

Likt många andra lördagar spenderades den här inne i New York. Den här gången var dock lite extra speciell och känslosam då det var sista gången tillsammans med min fina Klara, i alla fall för den här gången. Vi kommer självklart resa tillbaka tillsammans i framtiden! Vi inledde dagen på samma sätt som vi gjorde första gången vi åkte till New York tillsammans, genom att köpa med oss mat och ha picknick i gräset i Central Park. Det var jättemycket folk i parken och dessutom ett gratis evenemang med en massa aktiviteter att prova på. Vi gick bara runt i hettan och kollade på. Vi gick till Century 21 på Upper West Side för att leta efter ryggsäckar men kom ut tomhänta.

Så tog vi tunnelbanan ner till Ground Zero för att snabbt kolla in Century 21 där också (men ingen shopping) och därifrån började sen vår låååånga vandring genom New Yorks gator. Vi hade inga som helst planer och bestämde oss därför för att bara gå. Jag älskar att utforska till fots! Man får en helt annan förståelse för hur staden hänger ihop och ser alltid nya saker. Perfekt om man inte har någon tid att passa! Så vi gick och gick. Från Ground Zero, genom China Town och Little Italy (stannade för obligatorisk gelato), Soho, Greenwich village, West Village och Chelsea (där vi stannade för middag). Kärlek till den här staden. Så mycket kärlek! Jag var inte helt övertygad första gången jag besökte New York med min familj för några år sedan, men staden har verkligen vuxit i mina ögon. Att bara strosa runt på New Yorks gator är något jag kommer att sakna enormt mycket.

Efter att ha promenerat hela dagen tyckte vi inte ens att det var lönt att leta upp en tunnelbana som skulle ta oss uptown till Grand Central igen, utan fortsatte bara att gå den biten haha. Klara hade en app på telefonen som berättade att vi gått drygt 2 mil. Bra jobbat! Det hade varit kul om vi hade haft igång någon app som följt var vi gick, för det hade sett alldeles tokigt och vimsigt ut på kartan haha. Det blev mycket fram och tillbaka och i cirklar. Hela dagen var vi väldigt turistiga och fotade mycket, men återbesökte gamla favoritställen och såg egentligen inte så mycket nytt. Det var en sjukt bra sista gång i New York. Well, näst sista gång. Jag återkommer på fredag för att fira Midsommar! 

 

Adressen till Friends-byggnaden för den som vill leta sig dit haha.Man kunde skriva en hälsning till offerna i Orlando. 4 lakan var redan fyllda och detta var det 5:e. Godaste pizzan i USA!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas